KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ

 KAKAOLU ISLAK KURABİYE 

Herkese merhaba, bugün sizlere çay yanında tüketebileceğiniz, çoğu kişinin favori kurabiyesi olan, yapımı da oldukça pratik kakaolu ıslak kurabiye tarifimizi paylaşacağız. Eğer halen denemediyseniz bir şans verebilirsiniz. Hadi birlikte tarife geçelim.😊





MALZEMELER

KURABİYE HAMURU İÇİN;
125 gram tereyağı ya da margarin ( oda sıcaklığında )
1 adet yumurta 
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

YAPIMI
Kurabiye hamuruna geçmeden önce şerbetini hazırlayarak başlayalım.

Bunun için önce bir tencereye şeker ve suyu alıp ocağın üzerinde karıştırarak şerbeti hazırlayalım. Şerbetimiz kaynayınca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.

Kurabiye hamurumuz için derin bir kapta verilen ölçülerdeki malzemeleri içine koyalım ve karıştıralım. Karışan hamurumuz dan kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Kurabiyelerinizi ister büyük isterseniz küçük boylarda yuvarlayarak hazırladığınız fırın tepsisinin üstüne dizelim. 

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.

Pişen kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbetimize batıralım.

Üzerlerini hindistan cevizi, ince çekilmiş ceviz ya da antep fıstığı ile süsleyelim servis edelim.

AFİYET OLSUN.😊









Yorumlar