MUHALLEBİLİ MİLFÖY TARİFİ

MUHALLEBİLİ MİLFÖY 

Herkese merhaba, görünüşü ve damakta bıraktığı tadıyla hem dikkat çekici hem de hafif bir tatlı Muhallebili Milföy Tatlısıyla sizlerleyiz . Aniden gelen misafirlerinize hem kolay hem gösterişli tatlılar hazırlamak istiyorsanız önerebileceğimiz başlıca tariflerden birisidir. Dilerseniz tarife geçelim😊


MALZEMELER

10 kare milföy

MUHALLEBİSİ İÇİN;

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı mısır nişasta

2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1,5 çay bardağı toz şeker 

Pudra şekeri 

İnce çekilmiş antep fıstığı 


YAPIMI

Muhallebi için ; süt ,un , yumurta sarısı, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın .

Milföy hamurlarının her birini dört küçük kare elde edecek şekilde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 

Önce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz milföy karelerinin 20 adetinin üzerine bir kaşık yardımıyla hazırladığınız muhallebiden koyun veüzerini başka bir milföyle kapatın .

Tüm milföyleri aynı şekilde hazırlayıp servis tabağına alın . Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilrisiniz.


Şimdiden AFİYET OLSUN .😊





Yorumlar