EV YAPIMI DONUT TARİFİ

EV YAPIMI DONUT

Herkese merhaba. Bugün ABD yapımlı dizi ve filmlerde çoğunlukla gördüğümüz, aslında yapımının da çok zor olmadığı, canınızın çektiği zamanlar kolaylıkla yapabileceğiniz DONUT tarifimizle sizlerleyiz. Hadi birlikte tarife geçelim.😊




MALZEMELER

HAMURU İÇİN;
3 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Ilık Süt
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Adet Yaş Maya
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Ilık Su
2 Adet Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Tereyağı Ya Da Margarin ( Oda Sıcaklığında)

KIZARTMAK İÇİN;
Sıvı Yağ

SÜSLEMESİ İÇİN;
Eritilmiş çikolata, renkli pasta süsleri, fındık, fıstık, çikolata parçacıkları... canınız ne isterse koyabilirsiniz.

YAPIMI
İlk olarak kase içine yaş mayayı ve ılık suyu alıp mayayı eritelim.

Daha sonra yoğurma kabımıza un, şeker, tuz, süt, 2 yumurta sarısını, erittiğimiz mayayı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.

Yoğurulan hamurun üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanmış ve dinlenmiş hamurumuzun üzerini açıp ikiye bölüp unladığımız tezgahın üzerinde  hamurumuzu 1-1.5 cm kalınlıkta açalım ve bir su bardağı ile yuvarlak biçimde keselim. 

Kestiğimiz hamurların ortasını bir şişe kapağını kullanarak keselim. Ve üzerini tekrar örtüp 30 dakika daha dinlendirelim.

Derin bir kaba kızartmak için yağ koyalım. Donutlarımızı yağa atmadan yağı kontrol edelim çok kızgın olması dışının pişip içinin hamur kalmasına neden olabilir aynı şekilde az ısınmış olması da donutlarınızın çok yağ çekmesine neden olabilir. Bu yüzden ara sıra altını açıp kısarak yakmadan güzelce pişirebilirsiniz.

Rengi değişen donutları kağıt havlu serilmiş tepsinin üzerine alarak soğumaya bırakın.

Süslemesi için benmari usulü erittiğiniz çikolatamızı soğumuş donutlarımızın üstüne sürelim ve istediğiniz gibi süsleyin.

Eğer hiç malzemeniz yoksa tarçın ve şekeri karıştırarak ılık donutlara sürebilirsiniz, eğer bunlar da yoksa üzerlerine pudra şekeri serpmeniz yeterli olur, 

Ve donutlarımız hazır.

AFİYET OLSUN.😊








Yorumlar