LOKMA TATLISI TARİFİ

LOKMA TATLISI

Merhabalar, bugün harika bir tarifle karşınızdayız. Sizlere herkesin yemekten keyif aldığı LOKMA TATLISI' nı evde nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Dilerseniz tarife geçelim.😊





MALZEMELER

3,5 su bardağı un

2 su bardağı su

1 paket kuru hamur mayası

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

ŞERBETİ İÇİN;

2 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

1 dilim limon

YAPIMI

  • Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbeti yapmakla başlıyoruz. Çünkü şerbetimizin soğuması lazım. Limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbetimiz olacak.
  • Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  • Tatlımız için hamuru hazırlıyoruz. Gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser/ çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz ve bekliyoruz.
  • Mayalanan  hamurumuzu alıyoruz.
  • Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekliyoruz ve kızdırıyoruz.
  • Hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz.
  • Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz.
  • Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  • Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
  • Eğer dilerseniz üzerine beyaz çikolata eritip dökebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.😊

Yorumlar