LOKMA TATLISI
Merhabalar, bugün harika bir tarifle karşınızdayız. Sizlere herkesin yemekten keyif aldığı LOKMA TATLISI' nı evde nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Dilerseniz tarife geçelim.😊
MALZEMELER
3,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
YAPIMI
- Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbeti yapmakla başlıyoruz. Çünkü şerbetimizin soğuması lazım. Limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbetimiz olacak.
- Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlımız için hamuru hazırlıyoruz. Gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser/ çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz ve bekliyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu alıyoruz.
- Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekliyoruz ve kızdırıyoruz.
- Hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz.
- Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz.
- Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz.
- Kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
- Eğer dilerseniz üzerine beyaz çikolata eritip dökebilirsiniz.
- Afiyet olsun.😊
Yorumlar
Yorum Gönder