PORSİYONLUK KAKAOLU PASTA
Merhabalar, bugün sizlere yumuşacık kekiyle, efsane kremasıyla PORSİYONLUK KAKAOLU PASTA tarifimizle geldik. Dilerseniz tarife geçelim.😊
MALZEMELER
KEK İÇİN;
1 çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 Türk kahve fincanı sıvı krema
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un
KREMA İÇİN;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı un
1 paket vanilya
Yarım poşet krem şanti
YAPIMI
Öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Bunun için vanilya ve krem şanti hariç verilen malzemeleri karıştırıp ocakta kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra iki üç dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Krema ılıyınca içerisine vanilya ve krem şantiyi de ekleyip mikser/ çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra kremayı dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra iki üç dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Krema ılıyınca içerisine vanilya ve krem şantiyi de ekleyip mikser/ çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra kremayı dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
Keki için yumurta ve şekeri mikser / çırpıcı ile rengi açılıp köpürene kadar çırpıyoruz.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek harcımızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. (çok çabuk pişiriyor sık sık kontrol edelim. )
Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir su bardağı ile kekimiz daireler halinde çıkarıyoruz.
Servis edeceğimiz tabağa dairelerden birini koyup üzerine krema sıkıyoruz.
Tekrar üzerlerine kek koyup krema sıktıktan sonra, bir dilim daha kek koyup krema sıkıyoruz.
Üzerlerini süsleyip pastalarımızı buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Ben pastaları iki katlı olarak hazırladım. Siz kat sayısını kendi isteğinize göre belirleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN😊
Yorumlar
Yorum Gönder