İRMİK HELVASI TARİFİ

İRMİK HELVASI

 Merhabalar sevgili dostlar. Bugün sizlerle paylaşmak istediğimiz tarifimiz İrmik Helvası tarifi. Gerek yapımının kolaylığı gerek lezzetiyle hepimiz aşina olduğu bir lezzet. Dilerseniz birlikte tarifimize geçelim.😊




MALZEMELER

Yarım paket margarin 

1 su bardağı toz şeker 

1 su bardağı soğuk süt  

1 su bardağı soğuk su  

YAPIMI

Helvamızı yapmaya şerbetiyle başlayalım. Su, şeker ve sütü tencereye alıp orta ateşte ılıyıncaya kadar ısıtın. Kaynamasına gerek yok. Ilıyan şerbetinizi ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.

Yarım paket margarini tavaya alıp karıştıra karıştıra kısık ateşte eritin. Eriyen margarinin üzerine irmiği ilave edin. Bu aşamada yine sürekli karıştırmanız gerekli. Ve karıştırarak irmiği kavurun.

Şimdi kavrulmuş irmik ve ılık şerbeti buluşturma zamanı. Kavrulan irmiklerin üzerine yavaş yavaş şerbeti dökün ve yine sürekli karıştırın. Kısık ateşte istediğiniz kıvamı alıncaya kadar bu şekilde karıştırmaya devam edin.

İrmikler şerbeti çekince helvamız hazır oldu demektir.

Dilerseniz fıstık, Antep fıstığı, dondurma ile servis edebilirsiniz.

Şimdiden AFİYET OLSUN...😊








Yorumlar