KAKAOLU TART KEK TARİFİ

 KAKAOLU TART KEK

Selam arkadaşlar bugün leziz tart kek yapıyoruz. Yapılışı oldukça basit ve lezzetli tart kekimizin malzemelerine geçelim.😊




MALZEMELER

2 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yağ 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket şekerli vanilya Tart kek kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
SOSU İÇİN;
4 yemek kaşığı şeker 1,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı su

YAPIMI
İlk olarak 2 yumurtamızı kıralım ardından 1 çay bardağı şekerimizi ekleyelim ve iyice çırpalım ,çırptıktan sonra 1 çay bardağı sütümüzü ,1 çay bardağı yağımızı teker teker ekleyelim.
İyice çırptıktan sonra 1 su bardağı unumuzu ekleyelim kıvamı çok sıvı olmamalı o yüzden yarım su bardağı un daha ekledim.
1 paket hamur kabartma tozu,1paket şeker vanilyası ve 2 yemek kaşığı kakaomuzu ekleyelim .
Tart kek kalıbımıza tereyağımızı sürelim ve hazırlamış olduğumuz kek harcını dökelim ,önceden ısıttığımız fırına verelim.
Kekimiz pişerken sosumuzu yapalım ilk olarak 4 yemek kaşığı şeker,1,5 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı kakaomuzu tenceremize alalım kuru malzemelerimizi iyice karıştırdıktan sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyumuzu ekleyelim sosumuz göz göz olana kadar orta ateşte pişirelim .
Fırından çıkardığımız kek soğuyunca hazırlamış olduğumuz sosumuzu kekimizin üzerine dökelim.





Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.😊

Yorumlar