ELMALI KURABİYE TARİFİ

 ELMALI KURABİYE 


Herkese merhaba, tarçının nefis kokusuyla elmanın lezzetini birleştiren şekliyle dikkatleri çeken kurabiyemiz sizce de güzel değil mi? Dilerseniz tarifimize geçelim.😊



MALZEMELER 

4 su bardağı un 
3/4 su bardağı toz şeker 
3/4 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu

İÇ HARCI İÇİN ;

4 adet kırmızı elma
1 /su bardağı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1/ su bardağı dövülmüş ceviz içi

YAPIMI

4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın .

Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.

Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonat karışımını karıştırın. Derin bir kasede tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin. 
Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin. 

Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın . Hamuru tezgahta güzelce açın .Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın 

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar , yaklaşık 20 -25 dakika pişirin .
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. 

Kurabiyelerimiz servise hazır. 

AFİYET OLSUN .😊




Yorumlar