FİNCAN TATLISI TARİFİ

 FİNCAN TATLISI

Herkese selamlar herkese merhabalar. Sizlere ramazan sofrası yaz akşamları ve aniden gelen misafirlere ikram için çok yakışacak yapımı inanılmaz kolay ve hafif fincan tatlısı tarifimizle geldik. Hemen birlikte tarife geçelim.😊



MALZEMELER

5 su bardağı süt (1 litre)

1 su bardağından 1 parmak eksik

toz şeker

2 yemek kaşığı un 

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya


YAPIMI

Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp iyice çırpın. Daha sonra altını orta ateşte açın,

Kaynayıp göz göz oluncaya kadar karıştırın. Muhallebi kaynamaya başlayınca 2 dakika bu şekilde

Karıştırarak ocakta tutun. İndirince vanilyayı ekleyip karıştırın. 

Kolay çıkarabilmek için fincanlarınızı ıslatın. Islattığınız fincanlara muhallebiyi dökün ve ilk sıcağı çıkana kadar oda sıcaklığında bekletin. 

Ilıyan tatlılarınızı buz dolabına alın. Vakit varsa bir gece yoksa üç saat dolapta bekletmenizi öneririz. 

Buzdolabından çıkardığınız tatlıların üzerini nasıl arzu ederseniz öyle süsleyebilirsiniz. Biz fındık ve Hindistan cevizi tercih ettik.

Ve benmari usulü erittiğiniz çikolatanızı  tatlınızın üzerine dökün.

(Tatlınızın üzerinde donmuş bir çikolata istemiyorsanız evde çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz.)

Ben muhallebinin bir kısmını ufalanmış kakaolu kekle karıştırıp süsleme amaçlı trufflar yaptım. Dilerseniz ekleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.😊










Yorumlar