FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

 FIRINDA SÜTLAÇ 

 Herkse selamlar, bugün size sütlü tatlıların vazgeçilmezi FIRINDA SÜTLAÇ tarifimizle geldik.     Dilerseniz tatlımızın tarifine geçelim.😊

                                     

  MALZEMELER

  1 litre süt (5 su bardağı)
  1 su bardağı toz şeker
  Yarımdan bir parmak fazla su bardağı pirinç (kıvamı koyu seviyorsanız artırabilirsiniz)
  2 su bardağı su
  Yarım su bardağı süt (nişastanın açılması için)
  1 paket vanilya
  2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası

  • YAPIMI
  • Tarife pirinci haşlamakla başlayacağız. Pirinçleri yıkayın ve 2 su bardağı su ile haşlayın. Haşlama işlemine pirinçler suyu çekip çok az su kalana dek devam etmelisiniz.
  • Pirinçlerin sertleşmemesi için sıcak süt ekleyip kaynatın. Şeker ve soğuk sütle açılmış nişastayı ekleyin.. İstediğiniz kıvamı alınca ocağı kapatın.
  • Sütlaçlarınız fırına girmeye hazır. Isıya dayanıklı kaselere sütlaçları koyun. Fırın tepsinize kaselerin yarısına gelecek kadar soğuk su doldurun ve kaseleri fırın tepsisine dizin. Üzerine pudra şekeri serpin. Üzerlerinin kızarması için üst rafa yerleştirin. Fırınınızın altını açmayın . En son derecede, istediğiniz kıvamda kızarıncaya dek bekletin.
  • Antep fıstığı veya tarçınla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Veee fırında sütlacımız hazır.
  • AFİYET OLSUN.😊



Yorumlar