MAGNOLİA TARİFİ

MAGNOLİA

 Herkese merhaba, Sütlü tatlıların kraliçesi magnolia hem hafif hem lezzetli oluşuyla hepimizin aşina olduğu bir lezzet. Ve yaz meyveleriyle taçlandırıldığında bakan gözlere yaşatacağı şölen konusunda teminat bile verebiliriz. Eğer bu lezzeti yeterince övdüysek tatlımızın tarifine geçelim 😊


MALZEMELER 

1 paket bebe bisküvisi

Muz ve çilek ilaveten arzu edilen meyveler

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker 

1 paket vanilya 

1 litre süt (beş su bardağı)

1 paket krema (200 ml )


YAPIMI 

Tarifimize ilk olarak bir tencereye süt , un ve toz şekeri alarak başlayalım .

Malzemeleri istenen homojen (malzemeler birbine tam anlamıyla karışmış) bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın koyu kıvam alancaya dek sürekli karıştırarak pişirin. 

Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp , her 10 dakikada bir  karıştırarak, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ilıyan muhallebinizin üstüne vanilya ve kremasını ekleyin.

Pürüzsüz ve iyi karışmış bi kuhallebi olması için mikser ile 3 dakika çırpın.

Muzları istediğin adette istediğiniz şekilde kesin. Ve bebe bisküvilerinizi rondodan geçirin.

Şimdi magnoliaları servis edeceğiniz kuplara rondodan geçirdiğiniz bisküvileri yerleştirin.ü

Üzerine muhallebinizden dökün. Üzerine muzları dizin. 

Muz üzerine muhallebi ve tekrar muhallebinin üzerine bisküviden ekleyin .

Bisküvi üzerine tekrar muhallebi ve istediğiniz meyvlerden yerleştirerek kupları hazırlayın.

Hazırlanan tatlıları oda ısında soğuması için bekletin . Sonrasında da soğuması için budolabınıza alın.

Ve magnoliamız hazııır. 

AFİYET OLSUN.😊



Yorumlar