PASTANE USULÜ EKLER TARİFİ

 PASTANE USULÜ EKLER

Merhabalar herkese. Pastanelerde yiyip tadına doyamadığımız eklerin tarifiyle sizlerleyiz. Dilerseniz birlikte tarifimize geçelim.😊




MALZEMELER

HAMURU İÇİN;

 125gr margarin

1 su bardağı Su

1 su bardağı Un

3 - 4 Yumurta


KREMASI İÇİN;

500 ml Süt

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 şekerli vanilya


SOSU İÇİN;

1,5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı su

1 su bardağı süt


YAPIMI

125 gr margarinimizi tencereye alıyoruz ardından 1 su bardağı su ekliyoruz. Margarin eriyinceye kadar karıştırıyoruz daha sonra 1 su bardağı unumuzu ekliyoruz. 2 - 3 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtalarınız büyükse 3 küçükse 4 yumurtayı teker teker kırıyoruz. Ve güzelce karıştırıyoruz. 

Eklerimizin kreması için 500 ml sütü tenceremize alıyoruz ardından 3 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı unumuzu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz daha sonra 1 yumurtamızı ekliyoruz. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırıyoruz ve 15 dakika soğumaya bırakıyoruz. Kremamız soğuduktan sonra şekerli vanilyamızı ekliyoruz, Kremamız hazır.

1,5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı kakao ve 4 yemek kaşığı şekeri ekleyip ve iyice karıştırıyoruz. Ardından 1 su bardağı su ve 1 su bardağı sütümüzü ekliyoruz, orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim.

Eklerimizi önceden ısıtılmış 180°deki fırınımıza verelim, eklerimiz piştikten sonra bir bıçak yardımı ile içlerini açalım. Bir aparat ya da kaşık yardımı ile eklerimizin içlerini kremayla dolduralım, hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu üzerine dökelim. 

Ve eklerimiz hazır.

Şimdiden AFİYET OLSUN.😊



Yorumlar